Nexus Zwolle

Over Nexus

Nexus is een plek waar mensen met een psychische kwetsbaarheid zich kunnen ontwikkelen in een lerende omgeving en waar het nemen van eigen regie over het herstelproces wordt gestimuleerd. Deelnemers worden aangesproken op hun eigen krachten, mogelijkheden en verantwoordelijkheden. We ontwikkelen en organiseren activiteiten, hersteltrainingen, steungroepen en thema's/workshops.

Bij Nexus werken ervaringsdeskundigen in verschillende rollen. Ook werken er stagiaires die een opleiding doen tot ervaringsdeskundige. Samen met vrijwilligers, die weten wat het is om met een psychische kwetsbaarheid te leven beheren we Nexus. Middels een inloop op maandag en vrijdag kun je kennismaken met Nexus en het programma-aanbod. Op vrijdag is er de inloop 'Samen op weg naar Ervaringsdeskundigheid' voor deelnemers die geïnteresseerd zijn in het vak van Ervaringsdeskundige.

Nexus is vrij toegankelijk voor iedereen. Alle activiteiten en trainingen zijn kosteloos en een indicatie is dus niet nodig.

Wij ondersteunen mensen die om allerlei redenen minder tot hun recht komen dan zij zouden willen. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je het gevoel hebt er alleen voor te staan; je je niet gehoord of gezien voelt, minder energie hebt dan je zou willen, moeite hebt met voor jezelf opkomen; veel denkt maar moeite hebt met doen; of allerlei andere redenen.

Herstel gaat bij de trainingen niet over genezing, maar over het ontdekken van je mogelijkheden voor een vervullend leven met een psychische kwetsbaarheid. Door contact te hebben met gelijkgestemden ervaar je steun, (h)erkenning en hoop. Iedere kwetsbaarheid mag er zijn, maar de focus ligt op wat helpt.

Je leert

  • hoe je positiever en fijner kunt leven
  • problemen die op je pad komen op te lossen
  • dingen die je niet kunt veranderen te accepteren
  • ontdekken hoe je zelf beslissingen neemt
  • kijken hoe je een actiever leven kunt leiden
  • je eigenwaarde en kwaliteit van leven vergroten