17 mei – Spiritualiteit verkennen

Draag jij ook zo’n kleurige edelsteen aan een kettinkje? Of steek je een geneeskrachtige steen in je broekzak als je hem nodig hebt? Veel mensen voelen dat edelstenen natuurkrachten hebben. Zo geeft de roze rozenkwarts zelfvertrouwen, de blauw/wit geaderde Lapis Lazuli helpt tegen hoofdpijn en de Onyx brengt rust en doorzettingsvermogen.

Naast geloof in edelstenen zijn er talloze andere vormen van spiritualiteit die veel worden gebruikt, bijvoorbeeld meditatie. Stel je voor dat je op een wit strand ligt dat wordt omringd door palmbomen. Naast je is de zee met kabbelende golven. Door geconcentreerd aan die situatie te denken, kom je tot rust.

Spiritualiteit kent nog veel meer vormen. Neem intuïtief denken en reiki, maar ook tarotkaarten kunnen je inzichten verschaffen die helpend kunnen zijn. Bij Nexus gaan we tijdens de thema-ochtend op vrijdag 17 mei spirituele activiteiten verkennen. Er zullen meditatie-sessies worden gehouden en kaarten worden gelegd waaraan je mag deelnemen. De entree is gratis en vooraf opgeven is niet nodig, je mag gewoon binnenlopen om 10 uur op Klooienberglaan 2 Zwolle.

Tekst: Anke Wijnacker