Maak jij je regelmatig zorgen over dingen die kunnen gebeuren?  Of zie je snel de moeilijkheden van een situatie? Dit wordt ook wel omschreven als 'beren op de weg zien'. Diep nadenken over situaties en hun mogelijke uitkomsten kan je behoeden voor narigheden. Het kan voorkomen dat je met de verkeerde mensen omgaat, of ingaat op een bedenkelijk voorstel dat via social media binnenkomt.

Continue je dagelijks gebeuren door je hoofd laten spoken, kan ook overweldigend voelen. Want het piekeren stopt niet vanzelf, en er zijn veel zaken in ons drukke leven waar we 'iets' mee moeten, Je hersenen hebben helaas geen 'uit-knop'. Er zijn verschillende manieren om meer controle over dit soort bezorgdheid te krijgen. Een bekend voorbeeld is Eckhart Tolle, met 2,3 miljoen Instagramvolgers, die beschrijft hoe je in het 'nu' moet leven om een fijner bestaan te krijgen.

Maar je kunt het ook vinden in het geloof. Tijdens de Nexus thema-ochtend van 19 april komt een deelnemer vertellen hoe hij hulp vond in religie en God. Daarnaast vertellen Nexus-medewerkers over andere helpende strategieën om het piekeren te kunnen verminderen. Deze bijeenkomst bij Nexus op de Klooienberglaan 2 Zwolle is gratis toegankelijk en vooraf opgeven is niet nodig.

Tekst: Anke Wijnacker