Geslaagde opening Nexus aan de Klooienberglaan!

maandag 23 januari

Op donderdag 12 januari was de officiële opening van Nexus aan de Klooienberglaan 2. Een feestelijke dag, waarbij rond de 80 personen verdeeld over 4 tijdsblokken de regen en kou hadden getrotseerd om een bezoekje te brengen aan de nieuwe locatie. Bij binnenkomst konden de gasten koffie en thee pakken en een kleine tompouce met het logo van Nexus. De locatie was feestelijk versierd door ballonnen in de kleuren groen en paars van Nexus.

Na ruim een kwartier was er een welkom en een opening door coördinator Sander Bartels. Deze openingsceremonie werd bekrachtigd doordat Sander aan vrijwilliger Robin de gouden sleutel tot herstel en ontwikkeling overhandigde. Met de boodschap dat er meer personen zoals Robin in de toekomst hun gouden sleutel kunnen vinden bij Nexus om verder te werken aan hun herstel en ontwikkelingsproces. Dat mensen hier op adem kunnen komen, in een vrije ruimte de tijd krijgen om zichzelf te (her)ontdekken en met perspectief de toekomst in kunnen gaan.

Vervolgens gingen de gasten in vier verschillende workshops uiteen om kennis te maken met de locatie, Nexus als organisatie en het programma-aanbod. Zo werd er door John de werkvorm over de streep gedaan in de entree. Dit om met elkaar in gesprek te gaan over verschillende stellingen. In de gespreksruimte maakte men kennis met het spel “een steekje los” en de verschillende mogelijkheden onder leiding van Sander. In de trainingsruimte vertelde Femmy over de verschillende herstelcursussen en de steungroepen, waarbij in het kantoor men uitleg kreeg van Rik en Robin over de thema-ochtenden. De bezoekers verlieten met enthousiasme deze opening wat ook werd beschreven in het gastenboek.

 

De foto’s geven een mooie impressie weer van deze dag. Deze zijn gemaakt door huisfotograaf Jan Willem.